Bugun...
Reklam


Siyasetin gündemini seçim kapladı!
Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı, tüm partiler buna hazır olduklarını açıkladı. Partiler cumhurbaşkanı adaylarını belirlerken, siyasi görüşmelerde ardı ardına bir araya geldiler. İşte araştırmanın detayları…

facebook-paylas
Tarih: 10-05-2018 11:27
Siyasetin gündemini seçim kapladı!
+ -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yaptı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli görüşmesinden erken seçim kararı çıktı. 24 Haziran’da yapılacağı belirlenen seçime ilişkin muhalif partilerden eleştiriler gelse de, partilerinin seçime hazır oldukları belirtildi. Basın olsun, internet medyası veya sosyal medya olsun, cumhurbaşkanlığına aday isimler ay boyunca gündemden düşmedi.

Partiler adaylarını belirledi

Erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardından gündemi meşgul eden diğer önemli başlık ise aday olacak isimler oldu. Ak Parti ve MHP, bu süreçte önceden de duyurdukları gibi ittifaka giderek adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bildirdi. CHP’nin aday ismi merakla beklenirken, parti tarafından yapılan açıklamada, adaylarının Muharrem İnce olduğu belirtildi.

Seçimlere girip giremeyeceği son ana kadar tartışılan İyi Parti’nin Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ise 100 bin imza ile aday olacağını duydurdu. Akşener, 200 binin üzerinde imza toplayarak adaylığını kesinleştirdi. Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi’nin adayı Doğu Perinçek de 100 bin imza sınırını aşarak seçime katılma hakkını elde ettiler.

Partilerin ittifakı da gündemdeydi

AKP, MHP ve BBP’nin oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’nın ardından diğer partiler de harekete geçti. Partiler arasında gerçekleşen sıcak görüşmelerde CHP ve İyi Parti’den beklenmeyen bir hamle geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. Böylece, parlamentoda 5 milletvekili bulunan İYİ Parti'nin vekil sayısı 20'ye çıktı, TBMM'de grup kurmasının önü açıldı.

İkinci seçim ittifakını ise CHP, SP, İP ve DP, kurdu. Bu dört parti genel seçimlere ittifakla girme konusunda anlaşarak, ittifaklarının adını  “Millet İttifakı” olarak belirlediler.



 

OHAL 7. Kez uzatıldı

 

OHAL’in uzatılmasını öngören yasa Meclis gündemine alınırken, OHAL değil demokrasi istiyoruz sloganıyla Taksime gelen CHP'liler protesto yapmak isteyince polis engel oldu. Muhalefetin itirazına karşı OHAL’in uzatılmasına ilişkin tezkere, AK Parti ve MHP’nin “evet” oylarıyla kabul edilerek 7. kez 3 ay süreyle uzatılmış oldu.

 

Muhalefet şeker fabrikalarının özelleştirmesine karşı çıktı

 

Nisan ayında siyasilerin gündeminde ye alan bir diğer konu şeker fabrikalarının özelleştirilmesiydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Çorum'da 'Şeker vatandır, vatan satılmaz' mitingi düzenledi. Kılıçdaroğlu, "Bu bir parti mitingi değil, bir vatan sevgisi mitingidir. Şeker fabrikalarının satışını durdurdum de, vallahi billahi de gelip tebrik edeceğim. Artık Türkiye'yi yönetemiyorlar, yönetmek için koltuk ittifakı kuruyorlar. Biz şeker, vatan, bayrak, millet ittifakı kuruyoruz." dedi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki Alpullu Şeker Fabrikası önünde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Fabrikanın özelleştirilme kapsamına alınmasını eleştiren Akşener, konuşmasında "Biz özelleştirmeye karşı değiliz, biz peşkeşe karşıyız. Fabrikalarımızın arazilerinin kupon arazi gibi görünmesini karşıyız" dedi.

 






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI